Modulul JinkoSolar de tip N-TOPCon se comportă mai bine în testul PVEL în fiecare categorie.

Pe baza rezultatelor testului de fiabilitate al modulului efectuat de PVEL în cadrul Programului de Calificare a Produselor (PQP), modulele bifaciale TOPCon ale JinkoSolar (JKM555N-72HL4-BDV) au fost considerate excelente și remarcabile în fiecare categorie. În special, în teste precum „LID+LETID” sub DH2000/BO, modulele au primit titlul de „Performantă de top” în testele de fiabilitate ale modulului.

Conform rezultatelor testului DH2000 realizat de PVEL pe sute de module de la diferite mărci, degradarea medie a fost cuprinsă între 1,2% – 1,7% pentru diferite tehnologii (PERC, TOPCon, HJT, CdTe), însă modulele bifaciale topcon ale JinkoSolar (JKM555N-72HL4-BDV) au înregistrat cea mai mică degradare, de doar 0,55%.

Testul de „Damp Heat” (DH) al PVEL simulează degradarea pe termen lung și modurile de eșec care sunt tipice în condiții de temperatură și umiditate ridicate, unde umiditatea și căldura pot slăbi materialele care leagă împreună modulul PV. Ca rezultat al componentelor de calitate scăzută și/sau a proceselor de laminare neconforme, aceste materiale pot pierde aderența și pot coroda materialele interne. Există posibile pierderi de performanță și preocupări legate de siguranță ca rezultat.

Un recipient cu mediu controlat la o temperatură de 85°C și o umiditate relativă de 85% este utilizat pentru două perioade de câte 2000 de ore în testul de fiabilitate DH2000. Acest test are o durată de două ori mai mare decât cea necesară pentru certificarea IEC, în scopul identificării unor moduri suplimentare de eșec ale modulului, unde combinarea dintre căldura intensă și umiditate stresantă afectează straturile modulului PV.

Mediile cu temperaturi ridicate pot duce la destabilizarea complexelor de bor-oxigen (BO) din celulele PV. Acest lucru duce la pierderi de putere în celulele PERC dopate cu bor, dar este mai puțin o preocupare pentru celulele nedopate cu bor, cum ar fi cele de tip N-TOPCon.

Despre PVEL

PVEL înseamnă „PV Evolution Labs”, care este un laborator independent de testare și certificare axat pe evaluarea performanței și fiabilității modulelor fotovoltaice solare (PV) și a altor produse de energie solară.

Scorecard-ul de fiabilitate al modulelor PV se bazează pe teste efectuate de către PVEL, cel mai important laborator independent din lume, pe module solare produse de principalii producători de panouri solare. PVEL a analizat în mod riguros modulele produse în fabrică în ultimele 18 luni și a efectuat teste pentru a determina performanța acestora. PQP acoperă mai multe conținuturi de testare, cum ar fi ciclul termic, căldura umedă, încărcarea mecanică dinamică, PID și fișierul PAN.